Postavitev ograje

10.01.2019

"Čas je za postavitev ograje."
"Izvesti moram zamenjavo ograje."
"Hiša je končana, sedaj pa še namestitev ograjnega sistema."

So vam zgornje trditve znane?
Ste ob branju pomislili na postavitev nove ali zamenjavo obstoječe ograje?

V kolikor je odgovor "da", potem obstaja velika možnost za to, da bo ravno vaš objekt postal eden izmed 5000 objektov, ki se vsako leto ogradijo z ograjnimi sistemi podjetja Ograje Kočevar.
Se številka 5000 ne sliši omembe vredna? Kaj pa podatek 150 kilometrov ograjnih sistemov vsako leto?

Poigrajmo se s številkami.
Leto ima 12 mesecev. Pa zavoljo poenostavitve predpostavimo, da ima vsak mesec 4 tedne oz. 20 delovnih dni, kar skupaj nanese 240 delovnih dni.
To pomeni, da se vsak dan izvede več kot 20 objektov, oz. več kot 600 metrov ograjnih sistemov. Vsak dan.
Kaj pa dnevi, ko vremenske razmere onemogočajo izvedbo montaž? Prazniki? Tega zgornje številke ne zajemajo.

Vse našteto je del našega vsakdana, ki pooseblja poslanstvo podjetja; t.j. ponuditi kakovostne lastne rešitve na področju ograjnih sistemov, katero izhaja iz potreb in želja naših odjemalcev.
Zgodbe, ki jih vsakodnevno ustvarjamo, izhajajo iz vprašanja:
"Kakšno ograjo potrebujemo?"
Morda pa bi bilo bolj primerno vprašanje: "S kakšnim namenom razmišljamo o postavitvi ograje?"

Po naših dolgoletnih izkušnjah, se za postavitev ograje običajno odločamo takrat, ko imamo v mislih enega ali več izmed spodnjih motivov:
-varnost,
-zasebnost,
-funkcionalnost,
-udobje,
-urejenost.

Ko pomislimo na varnost, običajno odgovarjamo na vprašanje o višini ograje, ki izhaja iz razloga postavitve.
Varnost je ena izmed temeljnih človeških vrednot in kot takšna ena izmed primarnih potreb, ki jih z našim delovanjem in načinom življenja zadovoljujemo.

V primerih, ko ograjujemo stanovanjske objekte, pri katerih je namen ograjnega sistema predvsem funkcionalna razmejitev zemljišč, je najpogostejša izbira odjemalcev višina 1230mm (1,23m).
Če poenostavimo; tak ograjni sistem zraven razmejitve tudi preprečuje enostaven prehod čez ograjo in ogradi prostor za hišne ljubljenčke majhne do srednje rasti, ob enem pa običajno ne ustvarja občutka ograjenosti, zaprtosti, neprehodnosti ipd.
Ograjni sistemi, višji od 1230mm, pa zraven funkcionalne razmejitve zemljišč, nudijo tudi dodatno mero varnosti pred nezaželenimi prehodi.

Zasebnost.
Pitje najljubšega napitka v prijetni družbi, brez nezaželenih pogledov mimoidočih; "na svoji zemlji gospodar".
Sladke želje, ki so izvedljive s postavitvijo ograjnega sistema, ki vas in vaše najdražje zavije v prijeten objem vašega domovanja.
To je moč doseči z izbiro ograje, ki ponuja vizualno prepreko; npr. Lamelna ograja, ograja iz perforirane pločevine ali npr. ograja Fortis, ki jo lahko napolnite s polnilom (npr. kamenjem).
Kaj narediti, če nismo prepričani o želeni vizualni zaščiti ali obsegu le te?
Rešitev se ponuja v postavitvi 2D panelne ograje, v katero lahko po postavitvi namestimo neprosojno zaščito v traku. Odličen UV obstojen dodatek ograjnemu sistemu, ki na eleganten način prepreči nezaželene poglede v naše domovanje.

Funkcionalnost in udobje gresta z roko v roki.
Funkcionalen ograjni sistem omogoča tudi prehod oseb in vozil - govorimo o postavitvi ograjnih vrat. Odpiranje le teh je lahko ročno ali avtomatizirano.
Katera izmed obeh možnosti nam lahko olajša vsakodnevno življenje?
Katera izmed obeh možnosti nam omogoča, da z uporabo dodatnih elementov kontrole pristopa iz varnega zavetja našega domovanja vidimo osebo pred vrati in ji, v kolikor to želimo, dovolimo tudi prehod v naše domovanje?
Drži, tehnologija na področju avtomatizacije in kontrole pristopa je v zadnjih letih napredovala in postala del našega vsakdanjika. Zakaj ne bi njenih možnosti, ugodnosti in potencialov izkoristili tudi vi?

Ograja je običajno tista, ki je, čeprav nezavedno, opažena prva. Lahko bi rekli, da je nakit našega domovanja.

Skrbno načrtovan, estetsko oblikovan in tehnično dodelan ograjni sistem, lahko že tako dovršeno podobo našega dvorišča izpopolni in ga spremeni v dom, naš dom, ki smo si ga od nekdaj želeli.